Систем за пријавување неправилности

Whistleblower system

Нашиот Систем за пријавување неправилности

Усогласеноста со законските прописи и внатрешните правила има врвен приоритет во ПОРШЕ МАКЕДОНИЈА. Успехот на нашето друштво се заснова на интегритет и усогласеност. За да се исполни овој стандард, важно е да се научи за потенцијалното недолично однесување на вработените и да се стави крај на тоа. Затоа, ѝ доверивме на Централната канцеларија за истраги да работи со независен, непристрасен и доверлив Систем за пријавување неправилности во наше име.

Квалификуваните и искусни колеги во Канцеларијата за истраги темелно го испитуваат секој извештај и систематски го следат.

Клучен столб на нашиот Систем за пријавување неправилности е принципот на процедурална правичност. Исто така, гарантира најголема можна заштита за укажувачите, лицата вмешани и вработените кои придонесуваат во истрагата за пријавеното недолично однесување.

Ова исто така вклучува нудење можности за анонимно пријавување и комуникација. Уверуваме дека нема да правиме никакви чекори со цел да се идентификуваат анонимните укажувачи, кои не го злоупотребуваат нашиот Систем за пријавување неправилности. Одмаздата врз укажувачите и сите лица кои придонесуваат во истрагите во ПОРШЕ МАКЕДОНИЈА нема да се толерираат. Инволвираните лица се сметаат за невини додека не се докаже прекршувањето. Истрагите ќе се водат со најголема доверливост. Информациите ќе бидат обработени во фер, брз и заштитен процес.

Дали имате некаква загриженост или повратни информации во врска со производ или услуга на Порше Македонија?

Ако имате какви било прашања или прашања во врска со Вашето ново или користено возило, повратни информации или поплаки за услугите обезбедени од ПОРШЕ МАКЕДОНИЈА или нашите деловни партнери (на пр. автосалони, работилници), Ве молиме контактирајте не на [email protected].

Љубезно Ве молиме за разбирање затоа што Системот за пријавување неправилности, за жал, не може да ги обработи жалбите на клиентите.

Пријавување во нашиот Систем за неправилности

Системот за пријавување неправилности нуди различни канали за пријавување на потенцијално недолично однесување на вработените што овозможуваат брз преглед и реакција од нашето друштво доколку е потребно.

Сепак, ова не влијае на законското право да контактирате со назначените органи како што е опишано подолу.

1. 24/7 Линија за пријавување

Можете да пријавувате 365 дена, 24 часа, користејќи го меѓународниот бесплатен број:

+800 444 46300

Во зависност од земјата од која се јавувате, можно е меѓународната бесплатна телефонска линија да не е достапна бидејќи некои даватели на телефонски мрежи не ја поддржуваат услугата. Ако е така, Ве молиме користете го понудениот број за наплата или специфичниот број на Вашата земја.

Ако Вашиот локален телефонски провајдер не ја поддржува бесплатната услуга, можете да се јавите на следниот број што се наплатува: +49 5361 946300

2. Канал за пријавување преку Интернет

Имате опција да користите платформа за веб-комуникација

https://www.bkms-system.com/bkwebanon/report/clientInfo?cin=22vwgroup16&c=mk&language=eng

за да ја контактирате Канцеларијата за истраги на повеќе јазици. Овој систем е доверлив и технички обезбеден.

Дури и ако Вашиот претпочитан јазик не е понуден во каналот за пријавување, можете да користите било кој јазик за да го поднесете Вашиот извештај. Можете исто така да контактирате со Канцеларијата за истраги на било кој јазик преку е-пошта или пошта.

3. Омбудсмани

ПОРШЕ МАКЕДОНИЈА назначи надворешни Адвокати да дејствуваат како Омбудсмани (Правобранители). Тие советуваат за Системот за пријавување неправилности или гарантираат дека извештаите од укажувачите се проследуваат анонимно до Канцеларијата за истраги, доколку се бара.

Доколку сакате да стапите во контакт со Омбудсман (Правобранител), можете да ги најдете деталите за контакт тука:

http://www.ombudsmen-of-volkswagen.com/

4. E-пошта

Можете да стапите во контакт со Канцеларијата за истраги на Порше Холдинг Салзбург преку е-пошта:

[email protected]

5. Централна канцеларија за истраги

Поштенска адреса:

Централна канцеларија за истраги Поштенско Сандаче 171738436 Волфсбург Германија

Лично:

Централна канцеларија за истраги Поршештрасе 138440 Волфсбург (центар на градот), Германија

Ве молиме закажете состанок однапред, пишувајќи е-пошта до: [email protected] или [email protected].

Дали имате некои прашања?

Прашања во врска со Системот за пријавување неправилности во ПОРШЕ МАКЕДОНИЈА може исто така да ги упатите и до нашиот Службеник за усогласеност преку е-пошта: [email protected].